27.03.2011

Posted in Blog, Hvad går pengene til?, Lions Club International, Lions Danmark, Lions og Leo | Kommentarer slået fra

Hjælp Japan!

Hjælp Japan!

Opdatering 27. marts – 100.000 kan være dræbt

Tallene på døde er nu opgraderet til at være over 27.000, og op mod 100.000 mennesker menes at være dræbt af jordskælvet og den efterfølgende tsunami i Japan. Årsagen til at tallene stiger så voldsomt, er at store dele af infrastrukturen er ødelagt, så det er vanskeligt at få et overblik over omfanget af ødelæggelserne og det reelle antal omkomne. Lions arbejder intensivt på at hjælpe i de ramte områder og de donerede beløb går
100% og ubeskåret til hjælpearbejdet i Japan. Læs mere længere nede på siden om hvordan også du kan hjælpe.

Baggrund

Jordskælvet på den japanske stillehavskyst er det værste jordskælv der har ramt Japan i over 100 år. Det udløste en kraftig tsunami i hele Stillehavsregioen og efterfølgende en industriel katastrofe, oven i en allerede frygtelig katastrofe, med vedvarende radioaktiv udslip fra atomkraftværket i Fukushima. Nogle af de første til at rykke ud i katastrofeområderne var de lokale Lions. Lions Clubs International Foundation LCIF har indtil nu ydet over 7 millioner DKK, til øjeblikkelig hjælp. Dette omfatter Lions Clubs International Foundations Katastrofehjælp, samt dedikerede donationer fra Lions i hele verden. LCIF overvåger også hvad der sker i andre nationer i Stillehavsregionen. Lions Danmarks Katastrofe & Hjælpefond har besluttet at donere 1/2 million kroner som bliver distribueret via lokale Lions klubber i de ramte områder.

Vi er alle ramt

 

Lions mænd fra Lions Club Tendo Maizuru hjælper befolkningen i Miyagi. Lige her er de ved at lave traditionell bold af kartoffelmos og ris.

Lions mænd fra Lions Club Tendo Maizuru hjælper befolkningen i Miyagi. Lige her er de ved at lave traditionell bold af kartoffelmos og ris.

Det er en ufattelig humanitær katastrofe. Igennem vores netværk af lokale Lions-klubber i og omkring katastrofeområderne bliver der sørget for hjælp i den svære tid. Vi er alle ramt på en eller anden måde, siger den enkelte japaner. Japan er verdens tredje største økonomi, så chockbølgerne efter Sendai jordskælvet vil utvivlsomt mærkes selv i fjerne afkroge som Danmark. Men lige nu drejer det hele sig om at yde hurtig og intensiv hjælp de rigtige steder.

Lions katastrofe og hjælpefond, LCIF, har mere end 40 års erfaringer at arbejde i katastrofeområder. Lige nu er 107.000 japanske Lions mobiliseret og i fuld sving med at yde frivillig indsats i katastrofeområdet. Alle midler indsamlet til aktionen går 100%
ubeskåret og direkte til indkøb af frisk vand, mad og hjælpemidler i de ramte områder.

Du kan hjælpe!

 

Flaskevand på vej til katastrofeområdet

Flaskevand på vej til katastrofeområdet

STØT VIA SMS
Send LIONS 100 til 1999 eller Send LIONS 150 til 1999
Det koster 100 eller 150 kr. + alm. SMS takst.

STØT VIA BANKINDBETALING
Du kan indsætte et beløb på følgende bankkonto i Danske Bank
3543 – 3543435031 og mrk. Stillehavet.

Ønskes der fradrag som gave i henhold til ligningslovens § 8A skal CPR eller CVR nr. opgives.

Billeder på denne siden: © Lions Clubs International – Nicole Brown, Communications
Manager, Lions Clubs International Foundation

Første gang publiceret: 24.03.2011

Jordskælvet og tsunamien ramte hårdt også i Miyagi

Jordskælvet og tsunamien ramte hårdt også i Miyagi

 

 

 

Comments are closed.